GJUKANOVIQIT I DORËZOHEN NËNSHKRIMET QË LEKIQ TË JETË MANDATAR

Deputetët e shumicës parlamentare i kanë dorëzuar presidentit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq 41 nënshkrime për kandidaturën e liderit të DEMOS-it Miodrag Lekiq për mandatin për përbërjen e qeverisë së re. Një nga liderët e Frontit Demokratik, Andrija Mandiq, i ka bërë thirrje Gjukanoviqit që të fillojë konsultimet e reja me përfaqësuesit e partive të shumicës parlamentare për mandatin për përbërjen e qeverisë së re. Në një letër drejtuar Gjukanoviqit, Mandiq i kujton Gjukanoviqit se ndryshimet në Ligjin për Presidentin janë miratuar së fundi nga Parlamenti, i cili ka hyrë në fuqi, i cili ka krijuar kushtet që Gjukanoviq të fillojë konsultimet e përsëritura për emërimin e mandatarin për përbërjen e qeverisë së re. Ata theksojnë se përveç atyre projekteve ligjore ku nevojiten dy të tretat e deputetëve për miratim, ka ligje që pavarësisht mazhorancës që i kalon, duhet të jenë rezultat i marrëveshjes më të gjerë të të gjithëve në Kuvend. Si shembull, ata përmendin Ligjin për Listat e Zgjedhësve dhe Ligjin për Regjistrin e Vendbanimit dhe Qendrimit. Këto dy ligje, shtojnë ata, janë të rëndësishme për realizimin e zgjedhjeve presidenciale dhe parlamentare.

SHARE