KONJUFCA: PROPOZIMI PËR ASOCIACIONIN, PLOTËSISHT NË PËRPUTHJE ME KUSHTETUTËN

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Glauk Konjufca, tha se propozimi i Bashkimit Evropian, i cilësuar si propozim modern evropian për Asociacionin e komunave me shumicë serbe, duket se është në përputhje të plotë me Kushtetutën.

Gjatë një prononcimi për media në Prishtinë, Konjufca megjithatë tha se për Asociacionin nuk duhet të negociohet dhe ai nuk duhet të jetë temë qendrore e negociatave, pasi për të është arritur më herët marrëveshje.

“Në një shikim sipërfaqësor, po [propozimi për Asociacionin] është plotësisht në përputhje me Kushtetutën e Republikës së Kosovës dhe kurrfarë niveli i pushtetit në Kosovë. Por, edhe kjo nuk mendoj që është temë e negociatave me Serbinë. Nëse ndonjëherë ndodh ndonjë draft i Asociacionit, ai do të propozohet nga Republika e Kosovës, nëse veç ndodh, nëse jo nuk do të propozohet fare”, tha Konjufca.

SHARE