TUZI PO PËRGATIT NJË PAKETË MASASH PREJ GJYSMË MILIONI EURO

Dy muaj pasi u regjistruan 15 raste të koronavirusit brenda një dite, për shkak të të cilave qytetarët duhej të karantinoheshin, situata në Tuz është e qëndrueshme dhe aktualisht nuk ka raste aktive. Nga Komuna theksojnë se është duke u përgatitur një paketë e re e masave ekonomike me vlerë gjysmë milioni euro, dhe fokusi do të jetë në bujqësi.  

Kryetari i Komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj, shprehet se është i kënaqur me reagimin e përgjegjshëm të qytetarëve, vullnetarëve dhe ekonomisë gjatë ditëve më të vështira të epidemisë.  Ai thekson se ishte e rëndësishme të ruhet aktiviteti ekonomik. 

“Ne kemi mundësuar që sektorë të caktuar të ekonomisë të funksionojnë edhe në atë periudhë, të gjitha në bashkëpunim me Trupin Koordinues Kombëtar, pasi që ekzistojnë qendra të mëdha shpërndarjeje në komunën tonë, nga të cilat shumë furnizohen me produkte themelore ushqimore.  Në atë kohë, ne nuk kishim një sasi të madhe të produkteve bujqësore, por çfarë ishte, ne u përpoqëm t’i blenim dhe shpërndajmë në treg, ndërsa disa prodhues dhuruan produkte në komunë “, tha Gjeloshaj. 

Gjeloshaj gjithashtu njofton një paketë të re të masave ekonomike.


“Ne kemi përgatitur një paketë masash për bujqësinë prej gati gjysmë milioni euro deri në fund të këtij viti.  Ne kemi liruar prodhuesit që të paguajnë taksën e pasurive të patundshme në tokë.  Ne kemi siguruar edhe njëqind mijë euro shtesë për ruajtjen e produkteve të tepërta bujqësore ”, theksoi Gjeloshaj. 

SHARE