NDALOHET DALJA PAS ORËS 19.00, SHKURTOHET ORARI I PUNËS

Trupi Koordinues Kombëtar për Sëmundjet Infektive vendosi sot të shkurtojë orarin e punës së njësive hotelierike dhe të shërbimeve, dy orë dhe të zgjasë periudhën e daljes nga ndërtesat e banimit. Kështu, objektet hotelierike dhe të shërbimit do të jenë të hapura nga ora 7 e mëngjesit deri në ora 6 pasdite nga e mërkura, dhe ndalimi i daljes do të jetë i vlefshëm nga ora 7 pasdite deri në orën 5 të mëngjesit. Masat do të zbatohen nga e mërkura, 25 nëntor 2020 në orën 00:00 deri më 8 dhjetor, derisa të zgjatet zbatimi i masave të miratuara më 13 nëntor,” njoftuan nga TKK. Ata tregojnë se TKK, duke marrë parasysh situatën epidemiologjike nga njëra anë dhe situatën ekonomike nga ana tjetër, këtë herë përsëri miratoi masa të ekuilibruara me qëllim që të godasë sa më pak qytetarët, ekonominë dhe sipërmarrësit dhe të japë rezultatin e pritur. TKK u bëri thirrje qytetarëve të respektojnë plotësisht të gjitha masat pasi kjo është mënyra e vetme për të luftuar përhapjen e koronavirusit. “Duke marrë parasysh situatën shëndetësore, TKK vlerësoi se sistemi ynë shëndetësor, në sajë të planifikimit të mirë, aktiviteteve në kohë dhe ekspertizës e sakrificës së punonjësve shëndetësorë, është ende në gjendje t’i rezistojë pandemisë, pavarësisht shkallës shqetësuese të infeksionit. TKK pa një barrë të madhe për punonjësit e kujdesit shëndetësor parësor, nisi një proces që synon lehtësimin e sektorit shëndetësor primar,” deklaruan ata. Seanca u drejtua nga kryetari i sapoemëruar i këtij organi, Kenan Hrapoviq.

SHARE