PËRVOJA KROATE ËSHTË NJË SHEMBULL PËR RRUGËN E MALIT TË ZI NË BE

Mali i Zi është përqendruar pa dyshim në integrimin evropian dhe në atë rrugë përvoja kroate mund të jetë një shembull i mirë dhe udhëzues, tha Kryeministri i Malit të Zi, Zdravko Krivokapiq, i cili zhvilloi sot një takim me Ambasadorin e Republikës së Kroacisë në Malin e Zi, Veselko Grubishiq. Temat kryesore të bisedimeve ishin pranimi i Malit të Zi në Bashkimin Evropian, ndërtimi i autostradës Adriatik-Jonian, si dhe krijimi i kushteve për mbylljen e çështjes së vetme të hapur midis dy vendeve – çështja Prevllaka. Krivokapiq konfirmoi se Mali i Zi është përqendruar pa dyshim në integrimin evropian, i cili, siç tha ai, u konfirmua kohët e fundit në Bruksel dhe në atë rrugë, përvoja kroate mund të jetë një shembull i mirë dhe një udhëzues për hapat e mëtejshëm. Si qëndrim zyrtar i Kroacisë, Ambasadori Grubishiq vuri në dukje vazhdimin e dhënies së ndihmës Malit të Zi në rrugën evropiane në formën e ekspertizës, pjesëmarrjen në projekte binjakëzimi dhe forma të tjera të përshtatshme për të dy vendet. Kur bëhet fjalë për autostradën Adriatik-Jonian, bashkëbiseduesit ranë dakord se ndërtimi i saj është me shumë interes, jo vetëm për Malin e Zi dhe Kroacinë, por edhe për të gjithë rajonin. Kryeministri theksoi rëndësinë e përcaktimit të planit dhe projektit përfundimtar sa më shpejt të jetë e mundur, në mënyrë që të fillojë realizimi i tij. Grubishiq kujtoi se Kroacia gjithashtu mbështet përmirësimin e infrastrukturës rrugore të Malit të Zi dhe lidhjet me Serbinë dhe rajonin në përgjithësi dhe lidhjen sa më të shpejtë të mundshme me Korridorin 10, i cili, ndër të tjera, do të ketë një ndikim të favorshëm në turizmin malazes.

SHARE