HRAPOVIQ: NE PO PËRGATITEMI PËR NJË VALË TË RE TË MUNDSHME TË KORONAVIRUSIT

Sistemi shëndetësor i Malit të Zi po përgatitet për një valë të re të mundshme të koronavirusit, tha Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq, duke deklaruar se çështja është nëse do të paraqitet një i tillë. “Ne po përgatitemi sikur do të ndodhë një valë e re. Ne kemi parë efektet e masave parandaluese që kemi aplikuar dhe se thelbi i një reagimi adekuat janë masat mbrojtëse në kohë,” the Hrapoviq për agjencinë MINA. Sipas tij, edhe kur ka ndodhur infeksioni, sistemi i kujdesit shëndetësor ka vepruar i qetë, pa dramë. Hrapoviq kujtoi se nga 325 persona të infektuar, vetëm 76 janë trajtuar në spitale, dhe se të gjithë të tjerët u monitoruan nga mjekët në nivelin parësor. Kjo, siç tha ai, tregon se sistemi i kujdesit shëndetësor menaxhohet në mënyrë serioze, duke respektuar parimin e shpërndarjes së barabartë të barrave dhe nga kuadrot e pashtershme. “Personeli shëndetësor i Malit të Zi tani ka përvojë të mjaftueshme për të përballuar sfidën e re të mundshme epidemiologjike më me dëshirë, me më shumë siguri, duke ndjekur njohuritë e tyre dhe duke mos përsëritur gabimet e të tjerëve,” beson Hrapoviq. Ai tha se pandemia koronavirus tregoi aftësinë e Ministrisë së Shëndetësisë të reagojë shpejt në situata krize.

SHARE