FUSHATA E RRKM-së DËRGON MESAZHIN E GABUAR, AJO DISKRIMINON HAPUR ROMËT

Fushatat si “Mali i Zi pa ndarje” dërgojnë mesazhe të gabuara dhe prekin mjedisin e përgjithshëm shoqëror të shanset dhe mundësitë e barabarta për të gjithë qytetarët e Malit të Zi, njoftoi Ministria e të Drejtave të Njeriut dhe të Pakicave. Nga ky departament vlerësuan se fushata diskriminon hapur komunitetin e pakicës kombëtare rome dhe i bëri thirrje Rrjetit Kulturor Malazez, si bartës i këtij projekti, të korrigjojë lëshimin dhe ta prezantojë komunitetin rom në Mal të Zi në mënyrën që i takon. “Mali i Zi është një vend i të gjithë popujve dhe kombësive të tij, i njohur dhe i lavdëruar për karakterin e tij multietnik, shumëkombësh dhe multikulturor, ku ka një theks të veçantë në përmirësimin e pozitës së anëtarëve të komunitetit kombëtar të pakicës rome”, thuhet në njoftim. Këshilli i Romëve dënoi gjithashtu projektin duke vënë në dukje se këshilli ka vite që lufton për ta paraqitur popullin e tij në një dritë pozitive. “Ne besojmë se punëtorët e punësuar në SHPK “Čistoća” në repartin e punës nuk janë pjesë e kostumit kulturor rom dhe asnjë alegori nuk mund të kontribuojë në uljen e stereotipeve, sado që të synohet”, thanë ata.

SHARE