GJUKANOVIQ: LE TA DIMË SE NË ÇFARË DETYROHET MALI I ZI

Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq, vlerësoi se është shumë mirë që po i afrohemi nënshkrimit të marrëveshjeve me Kishën Ortodokse Serbe dhe kujtoi se qeveria e mëparshme nënshkroi marrëveshje me bashkësitë fetare. “Unë mendoj se është shumë mirë që ata po racionalizojnë mendimin e tyre për ndonjë arsye dhe tani po i afrohemi nënshkrimit të asaj marrëveshje,” tha Gjukanoviq, duke shtuar se marrëveshja duhet të jetë transparente. Ai theksoi se “ne duhet të dimë saktësisht se në çfarë shteti detyrohet”. “Unë ende besoj se është gjithmonë mirë kur kemi një kontratë, dhe kontratat, të paktën po aq, detyrojnë edhe njerëz të papërgjegjshëm. Shpresoj se do të kemi një avantazh të partneritetit nga ajo adresë, të cilën nuk e kemi pasur më parë,” tha Presidenti i Malit të Zi.

SHARE