ABAZOVIQ: NË QEVERI PËR MOMENTIN KOALICIONI “E ZEZA MBI TË BARDHË”, PSP DHE PARTITË E PAKICËS

Kreu i Lëvizjes Qytetare URA dhe i mandatuari për kryeministër Dritan Abazoviq në lidhje me datën kur do të propozojë përbërjen e qeverisë së re tha se të gjitha partitë duhet të prononcohen. Në prag të seancës së Kryesisë së URA-s, ai tha se qeveria e pakicës duhet të anashkalojë situatën konkrete dhe më pas qytetarët të zgjedhin qeverinë e duhur politike me aktorë të njëjtë apo të ndryshëm. “Patriotizmi deri në kolltukun e fundit nuk është imanent për këtë parti, as nuk duhet të jetë imanent për këtë qeveri. Duhet të respektojmë ata që mendojnë ndryshe, por nuk mund të pajtohemi. Jo të gjithëve u interesojnë interesat kombëtare, por shpesh fshihen pas tyre,” tha Abazoviq. Duke folur për hezitimin e dikujt, mendimin ndryshe për mbështetjen e qeverisë pakicë, ai tha se nuk e konsideron atë jodemokratike. Megjithatë, sipas tij, nuk kishte asnjë hezitim apo mendim të ndryshëm. Sipas tij, kryeministri i mandatuar është shumë tolerant dhe nuk ka asnjë mendjengushtësi për atë se çfarë duhet të jetë një konsensus më i gjerë social rreth qeverisë evropiane. Abazoviq tha se, tani për tani, tre struktura do të marrin pjesë në qeveri (koalicioni “E zeza mbi të bardhë”, Partia Socialiste Popullore dhe partitë e pakicave kombëtare). “Nëse ka më shumë, jam i disponuar, e nëse nuk ka, atëherë mund të kalojnë këta të tre”, nënvizoi Abazoviq, duke theksuar se pret mbështetjen e disa subjekteve të tjera jashtëparlamentare që mund të marrin pjesë drejtpërdrejt.

SHARE