NDALOHET PESHKIMI NË LIQENIN E SHKODRES

Në zonën e peshkimit të Liqenit të Shkodres është ndaluar kapja e të gjitha llojeve të peshqve dhe organizmave të tjerë ujorë deri sa të bëhet përmirësimi i kushteve hidrologjike, njofton Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural. Departamenti i Qeverisë paralajmëroi se peshkimi në kohën e ndalimit të saj është një vepër penale dhe se të gjithë personat e kapur në gjueti do të ndiqen penalisht nga autoritetet kompetente. “Ministria në bazë të Dekretit për Ndalimet e Peshkimit, gjuetisë dhe madhësisë minimale të peshkut dhe organizmave të tjerë ujorë, nën të cilat ndalohet kapja, informon publikun se nga sot në zonën e peshkimit të Liqenit të Shkodres është ndaluar kapja e të gjitha llojeve të peshqve dhe organizmave të tjerë ujorë deri sa të bëhet përmirësimi i kushteve hidrologjike,” thuhet në deklaratë. Në deklaratë thuhet se urdhri përcakton peshkimin në zonën e peshkimit të Liqenit të Shkodres gjatë niveleve të ulëta të ujit, dmth kur niveli i ujit në Liqenin e Shkodres bie nën nivelin 6.46 metra mbi nivelin e detit, sipas të dhënave të organit të administratës përgjegjës për hidrometeorologjinë – stacioni matës “Plavnica” gjatë muajit dhjetor, janar dhe shkurt.

SHARE