QË NGA 1 QERSHORI, U PAGUAN 12 MILIONË EURO TVSH MË SHUMË

Që nga fillimi i zbatimit të Ligjit për Fiskalizimin në Malin e Zi, janë fiskalizuar më shumë se 23 mijë tatimpagues, që është dukshëm më shumë se sa ishte më 1 qershor, kur ishte dita e fundit për të kaluar në një sistem të ri të regjistrimit të qarkullimit, tha Millica Vulletiq nga Administrata Tatimore. Vulletiq në programin e mëngjesit të TVMZ tha se ajo inkurajon faktin që biznesmenët në bashkëpunimin e biznesit kanë filluar të këmbëngulin në marrjen e faturave të fiskalizuara nga klientët e tyre. “Ne kemi tejkaluar 50 përqind të tatimpaguesve që janë në sistem, tani ka një numër më të vogël të tatimpaguesve që janë jashtë sistemit, por prapë një numër i madh i tyre duhet të respektojnë ligjin. Unë nuk do të spekuloj me numrat, sepse vetë koha do të tregojë,” theksoi Vulletiq. Sipas saj, ata kanë regjistruar më shumë se 86 milionë llogari të fiskalizuara në sistem që nga fillimi i vitit, gjë që tregon rrjedhën ekonomike në Mal të Zi. E gjithë kjo, shpjegon ajo, reflektohet në mbledhjen e të ardhurave tatimore, edhe pse fiskalizimi nuk ndikon në procesin e arkëtimit, por raportimin e detyrimeve tatimore. Vulletiq thotë se kontrollet janë forcuar dhe se inspektorët kanë rezultate të mira. “Gjatë sezonit, ata kontrolluan më shumë se 1,600 tatimpagues, dhe parregullsi u zbuluan në 147 prej tyre. Urdhërat për kundërvajtje në vlerë prej gjysmë milioni euro janë lëshuar,” vuri në dukje Vulletiq.

SHARE