PËRFUNDOHET FAZA E PARË E BULEVARDIT TUZ – PODGORICË

Kryetari i shtetit të Malit të Zi, Millo Gjukanoviq me kryetarin e Kuvendit të Komunës së Tuzit Fadil Kajoshaj, nënkryetarin e Komunës së Tuzit, Haris Ramoviq, drejtorin e SHPK Komunale, Nikollë Camaj dhe kryetarin e Podgoricës, Ivan Vukoviq, vizituan Bulevardin Tuz- Podgoricë për të konstatuar përfundimin e një faze të këtij bulevardi.

“Është e rëndësishme që çdo vetëqeverisje lokale të mos humbasë kohën për të ndërtuar qëllimin e saj në këtë mozaik. Është simbolikisht e rëndësishme që në këtë mënyrë të tregojmë se respektojmë dhe mos harroni se pavarësia e Malit të Zi është një rezultat simbolik i një harmonie multietnike në Mal të Zi dhe përgjegjësisë së pakicave që jetojnë në shtetin tonë të përbashkët,” tha Gjukanoviq.

Ai tha se Ditën e Pavarësisë po e festojmë me këtë projekt thelbësisht dhe simbolikisht shumë të rëndësishëm.

Ai tha se ishte një përpjekje shumë domethënëse të cilën pushteti vendor në Tuz investon në mënyrë që të përmirësojë jetën e qytetarëve të asaj komune.

Ai theksoi rëndësinë thelbësore dhe simbolike të këtij projekti, duke theksuar se projektet e infrastrukturës hapin dyert për investitorët, dhe kështu për vendet e reja të punës.

Kryetari i Podgoricës, Ivan Vukoviq, kujtoi se në vitin 2006 Mali i Zi i dërgoi një mesazh të qartë botës se dëshiron të jetë pjesë e civilizimit modern, duke hedhur poshtë inferioritetin, duke refuzuar kompleksin e inferioritetit, të bindur se bazuar në inteligjencën dhe energjinë krijuese të njerëzve të saj mund të bëhet një vend i suksesshëm dhe një nga vendet më të bukura për jetë në këtë pjesë të Evropës.

Ai theksoi se brenda muajve të ardhshëm pritet të shpallet një tender për vazhdimin e rindërtimit të kësaj rruge, pra ndërtimin e një bulevardi me profil të plotë nga Podgorica në Tuz.

SHARE