POPA: FORCAT PRO-EVROPIANE TË PUNOJNË SË BASHKU

Ambasadorja e Bashkimit Evropian në Malin e Zi, Oana Kristina Popa, thotë se të gjitha forcat politike pro-evropiane në Mal të Zi duhet të punojnë së bashku dhe të mundësojnë zbatimin e reformave kryesore për anëtarësimin në BE përmes një konsensusi të gjerë ndërpartiak. Në një intervistë për Antena M, ajo tregon se Brukseli po monitoron nga afër të gjitha zhvillimet politike në Malin e Zi, përfshirë akuzat për ndërhyrje politike të huaj. Shtohet se situata është nën vëzhgim të ngushtë ndërsa Podgorica përmbush detyrimin e saj për të qëndruar në rrugën e harmonizimit të plotë me pozicionet e politikës së jashtme dhe të sigurisë të BE.

SHARE