KOMISIONI ZGJEDHOR I KRYEQYTETIT SHPALLI REZULTATET PËRFUNDIMTARE TË ZGJEDHJEVE LOKALE

Komisioni Zgjedhor i Kryeqytetit ka shpallur mbrëmë vonë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve lokale në Podgoricë.

Ky vendim u mor unanimisht.

Komisioni e mori këtë vendim pasi Gjykata Kushtetuese hodhi poshtë të gjitha ankesat e pranuara pas zgjedhjeve të 23 tetorit të vitit të kaluar.

Ka katër muaj që pritet shpallja e rezultateve të zgjedhjeve lokale në Podgoricë.

Tani mund të nisë formimi i një qeverie të re në kryeqytet.

Koalicioni “Të gjithë për qytetin tonë” fitoi 24 mandate në zgjedhjet lokalenë Podgoricë, ndërsa 13 mandate fituan Lëvizja “Evropa Tani”, tregojnë rezultatet e përkohshme të Komisionit Komunal të Zgjedhjeve (KKZ).

Siç thuhet nga KKZ-ja e Podgoricës, lista “Për të ardhmen e Podgoricës” fitoi 11 mandate, ndërsa Koalicioni “Le të shkojmë njerëz” Demokratët, Mali i Zi i Bashkuar dhe Demos fituan 6 mandate.

Lista e Lëvizjes Qytetare URA, Civis dhe Alternativës Shqiptare “Podgorica mundet” fitoi 4 mandate.

SHARE