VOTOHET QEVERIA E RE E SHQIPËRISË

Kuvendi i Shqipërisë votoi të premten Qeverinë e re. Pas një sesioni parlamentar, i cili zgjati më shumë se 20 orë, Edi Rama u votua si kryeministër për herë të tretë. Partia e tij Socialiste i fitoi bindshëm zgjedhjet në prill. Në kabinetin qeveritar prej 17 anëtarësh, 12 do të jenë gra. “Beteja kundër diskriminimit gjinor dhe dhunës në familje mbetet shumë e hapur dhe larg fitores”, tha Rama para se ligjvënësit të votonin për kabinetin e tij. “Ende ka forca diskriminuese dhe energji negative që veprojnë në shoqërinë tonë, në dëm të grave dhe vajzave”, tha Rama. Nga 140 ligjvënës, për Qeverinë e tij votuan 77. Rama tha se luftimi i krimit dhe korrupsionit do të jetë prioritet i mandatit të tij të tretë. Qeveria e re e Shqipërisë parashikon rritje ekonomike prej rreth 4% në vit, pas rënies për 3.3% në vitin 2020, si rezultat i pandemisë së koronavirusit.

SHARE