ODIHR ËSHTË GATI TË NDIHMOJË NË REFORMËN ZGJEDHORE

Zyra e OSBE-së për Institucionet Demokratike dhe të Drejtat e Njeriut (ODIHR) është e gatshme të ndihmojë në reformën gjithëpërfshirëse zgjedhore dhe miratimin e rekomandimeve të saj kryesore, në përputhje me standardet ndërkombëtare dhe praktikat e mira, tha Shefja e sapoemëruar i Misionit të OSBE-së në Mal të Zi, Dominik Wag. Siç është bërë e ditur nga Qeveria, Krivokapiq, duke i uruar mirëseardhjen ambasadores Wag dhe shumë suksese në bashkëpunimin e ardhshëm, misionin aktual të OSBE-së në Mal të Zi e vlerësoi si shumë të suksesshëm. Ai theksoi se nuk ka asnjë arsye për të mos vazhduar dhe forcuar nivelin e arritur të bashkëpunimit dhe marrëdhënieve, dhe se OSBE-ja dhe Misioni i OSBE-së në Podgoricë mbeten një partner i rëndësishëm në procesin e reformave kombëtare, veçanërisht në disa nga fushat më të ndjeshme si p.sh. si zgjedhjet, reforma në drejtësi dhe liria e medias. Shefja e Misionit të OSBE-së në Mal të Zi, Wag, përgëzoi Qeverinë për marrëdhëniet e shkëlqyera ndërmjet Misionit dhe të gjitha ministrive përkatëse në mbështetjen e proceseve reformuese në Mal të Zi. Zëvendëskryeministri i Malit të Zi Dritan Abazoviq gjatë një takimi me shefen e sapozgjedhur të misionit të OSBE-së në Mal të Zi, ambasadoren Dominik Wag, ka theksuar se ka një rrugë shumë të gjatë drejt drejtësisë dhe do të shkonim shumë më shpejt nëse do të kishim institucione më funksionale të Sistemit.

SHARE