GJELOSHAJ: PRESIM QË BRENDA 10 DITËVE TË INFEKTUARIT NGA TUZI TË SHËROHEN

Masat në Komunën e Tuzit respektohen plotësisht, pasi edhe më të rreptat janë respektuar për 21 ditë, theksoi Kryetari i Komunës së Tuzit Nik Gjeoshaj në RTMZ. Ai theksoi se në 7 deri në 10 ditët e ardhshme, të gjithë ata që janë të infektuar nga Tuzi pritnen të jenë negativ ndaj koronavirusit.

Aktualisht ekzistojnë dy masa për qytetarët e Tuzit, e para për fermerët që mund të shkojnë në pronat e tyre nga ora 5 e mëngjesit deri në orën 20 në mbrëmje dhe e dyta që një anëtar i familjes lejohet të largohet dhe të kryejë detyrat themelore nga ora 8 deri në orën 14.

“Sot është dita e tretë nën masa të reja. Monitorimi në Tuz ka treguar se masat respektohen plotësisht, që ka një distancë fizike përpara tregut dhe farmacive, të gjithë kanë punësuar njerëz që kontrollojnë radhët, dhe dezinfektimin e duarve para të gjitha hyrjeve. Gjithçka është plotësisht nën kontroll dhe shpresoj që ne do të vazhdojmë ta bëjmë këtë,” tha Gjeloshaj në programin e mëngjesit në RTMZ.

Gjeloshaj rikujtoi se jashtë territorit të Tuzit nuk mund te dilet, vetëm egziston hyrja për persona që kanë lëje të veçanta.

“Shpresoj që pas këtyre masave, do të jetë më e lehtë për qytetarët që punojnë në Podgoricë të jenë në gjendje të bëjnë punët e tyre, veçanërisht kur bëhet fjalë për sipërmarrësit privatë. Sigurisht, ne gjithashtu presim një zgjatje të kohës së punës në tregjet si dhe në pjesët e tjera të Malit të Zi,” tha ai.

Ai thekson se nuk ka ankesa nga qytetarët.

“Nuk ka frikë, vetëm shqetësim. Kemi 12 pacientë nga Tuzi të cilët tashmë kanë dalë negativ ndaj koronës. Ne presim që në shtatë deri në dhjetë ditët e ardhshme të gjithë ata që janë të infektuar nuk do ta kenë më virusin dhe shpresoj se do të jetë kështu,” tha Gjeloshaj, duke shtuar se pas kësaj ata do të fillojnë të punojnë për të dalë nga kriza.

SHARE