MILLAÇIQ: MË MIRË CILADO VAKSINË, SE SA ASNJË

Pneumologja interniste Nena Millaçiq tha se situata epidemiologjike në Mal të Zi është më e mirë, gjë që vërtetohet nga numri i pacientëve në ambulanca. Ajo thotë se fotografia e të gjithë situatës epidemiologjike në vend është gjithashtu optimiste. Në programin e mëngjesit të TVMZ, tha se ajo dhe kolegët e saj, që nga fillimi i pandemisë në mars të vitit 2020, ishin vazhdimisht në spazma, sepse jo vetëm një numër i madh i pacientëve u sëmurën, por edhe punonjës shëndetësorë. Prandaj, siç shpjegoi ajo, tensioni ishte më i lartë. Millaçiq thekson se vaksinimi kundër virusit korona është “gjëja e duhur për të bërë”. “Unë gjithmonë them kur më pyesin se cilado vaksinë është më e mirë se asnjë. Unë u bëj thirrje qytetarëve të paraqiten sa më shumë që të jetë e mundur dhe se vaksinimi është shpëtimi i vetëm në këtë moment,” tha Millaçiq. Duke folur për shërimin e pacientëve me postcovid, ajo thotë se është një pyetje e vështirë sepse çdo sëmundje, madje edhe koronavirusi, është e një karakteri individual.

SHARE