GJELOSHAJ: DERI TË HËNËN VENDIMI PËR PJESËMARRJE NË QEVERI

Forumi Shqiptar do të marrë vendimin për pjesëmarrjen në qeverinë e re deri të hënën, ka bërë të ditur kreu i listës së Forumit Shqiptar, Nik Gjeloshaj.

„Do të shqyrtojmë projekt-marrëveshjen e propozuar, e cila do të analizohet në ditët në vijim dhe do t’i kalojë për vendim organeve të subjektit politik,“ ka thënë Gjeloshaj në profilin e tij në Facebook.

Ai shtoi se matematikisht qeveria mund të formohet pa Forumin Shqiptar.

„Lëvizja „Evropa Tani“ dhe Mali i Zi Demokratik janë adresat që do të marrin përgjegjësinë për komunikimin me partnerët tanë ndërkombëtarë. Qeveria e Malit të Zi zbaton politikën e brendshme dhe të jashtme, ne mund të jemi pjesë e qeverisë nëse dhe vetëm nëse ajo Qeveri:

– dënon agresionin rus dhe mbron të drejtat e Ukrainës;

– mbështet sanksionet e BE-së kundër Rusisë;

– që mbron të drejtat e popujve pakicë dhe

– respekton sovranitetin e vendeve fqinje të njohura nga shteti i Malit të Zi,“ theksoi Gjeloshaj.

Projekt-marrëveshja e koalicionit që do të nënshkruajnë përbërësit e mundshëm të qeverisë së ardhshme parashikon që zëvendëskryeministri për politikën ekonomike me departamentin e Ministrisë së Zhvillimit Ekonomik të propozohet nga Forumi Shqiptar.

Departamenti i administratës publike do t’i përkasë Forumit Shqiptar, si dhe do të ketë një zëvendëskryeministër.  

SHARE