MUGOSHA: NUK DUHET TA SHTEROJMË SHËNDETIN TONË

Fatkeqësisht, sistemi shëndetësor malazes po hyn në një tundim serioz për të luftuar pandeminë e koronavirusit në vend, tha Ministri i Shëndetësisë Kenan Hrapoviq për Radio Malin e Zi dhe shtoi që ne nuk duhet të shterojmë shëndetin tonë. Duke folur për shtrëngimin e mundshëm të masave, Hrapoviq tha se ai, si Ministër i Shëndetësisë, do të mbështesë të gjitha masat e propozuara nga profesioni shëndetësor. Hrapoviq vuri në dukje se të dhënat për numrin e njerëzve të infektuar, të cilat po rriten çdo ditë, na detyrojnë të bëjmë gjithçka për të respektuar masat e rekomanduara shëndetësore. “Nëse sistemet shëndetësore të shumë vendeve të zhvilluara janë në gjunjë për shkak të një pandemie, atëherë ne duhet ta dimë se nuk duhet të ezaurojmë shëndetin tonë,” tha ministri i Shëndetesisë. “Lufta kundër koronavirusit varet ekskluzivisht nga vetja jonë. Nëse të gjithë nuk fillojmë të marrim masa parandaluese pa vonesë, pa përjashtim, (mbajtja e maskave, mbajtja e distancës dhe higjiena), kam frikë se do të na çojë në një situatë që shpresoj se askush prej nesh as nuk do të donte të mendonte se mund të ndodhte,” tha Hrapoviq.

SHARE