NGA E HËNA SHKOLLAT NË PLEVLE E NIKSHIQ KALOJNË NË MËSIM ONLINE

Shkollat ​​në Plevle dhe Nikshiq do të kalojnë në sistemin e mësimit në distancë të hënën, dmth mësimi në to do të ndërpriten përkohësisht dhe për dy javë më të shkurtër, njoftoi Ministria e Arsimit.

Ministria deklaroi se arsyeja është se incidenca kumulative në ato komuna, sipas analizës së fundit, kaloi 800 për 100 mijë banorë.

Sistemi “semafor” është zhvilluar nga Instituti i Shëndetit Publik për qëllime edukative dhe përfshin një vlerësim të situatës epidemiologjike në secilën komunë individualisht, i cili do të ndahet me ngjyra.

Ministria deklaroi se në komunat “e kuqe”, ku vlera e incidencës kumulative katërmbëdhjetë ditore është mbi 800 për 100 mijë banorë, shkollat ​​po kalojnë në mësim online.

Sipas tyre, ato shkolla mund të hapen për dy javë, nëse përmirësohen parametrat.

“Nga ana tjetër, në komunat “e gjelbërta “, ku incidenca kumulative është nën 5 për 100 mijë banorë, do të ketë masa të relaksuara, të tilla si nxënësit të shkojnë në pushim, dhe ekziston një mundësi e madhe e relaksimit të dispozitave për mbajtjen e maskave,” theksojnë nga Ministria.

SHARE