AXHIQ: MINISTRIA TË PUNËSOJË SIGURIMIN PRIVAT

Ministri i Punëve të Brendshme, Filip Axhiq, ka mbështetur sot protestën e punëtorëve të Institutit për Ndihmë Emergjente Mjekësore. Ai sugjeroi që Ministria e Shëndetësisë të shqyrtojë marrjen e sigurimit privat.Tingujt e shërbimeve të urgjencës kanë jehuar prej gjysmë ore që nga mesdita në disa qytete të Malit të Zi. Në atë mënyrë simbolike, të mbledhur para këtyre institucioneve, punonjësit protestuan për shkak të sulmeve ndaj mjekëve që ndodhën ditët e kaluara. “Kam ardhur për të mbështetur të gjithë punonjësit e shëndetësisë sepse pavarësisht se çfarë punojnë në kushte të vështira, ata janë gjithmonë të parët në ndihmë. Shumica e qytetarëve në Mal të Zi e vlerësojnë vërtet këtë dhe ato që janë rastet sporadike janë situatat kur ata përjetojnë shqetësime të caktuara dhe veprojnë në mënyrë të papërgjegjshme dhe në situata stresuese, por edhe në rrethana të tilla, të gjithë punonjësit e kujdesit shëndetësor treguan një shkallë të tolerancës”, tha Axhiq. Të rikujtojmë se Sindikata e Institutit për Ndihmë Emergjente Mjekësore të Malit të Zi më herët gjatë ditës së sotme ka njoftuar se së shpejti do të nisë iniciativat për të siguruar sigurinë adekuate fizike të objekteve, në këtë rast të veçantë njësive të Institutit për Asistencë Emergjente Mjekësore.

SHARE