GJUKANOVIQ: MALI I ZI DO TË JETË DESTINACIONI MË PRESTIGJIOZ I INVESTIMEVE

Mali i Zi do të jetë një nga destinacionet më prestigjioze turistike dhe investuese në periudhën e ardhshme, deklaroi Presidenti i Malit të Zi, Millo Gjukanoviq.

Ai në Milano, në tubimin me titull Të punojmë me Malin e Zi, tha se shteti do të vazhdojë të përmbushë në mënyrë dinamike cilësinë evropiane të jetës për qytetarët e saj.

“Ne jemi destinacioni më dinamik i investimeve. Por edhe në dekadat e ardhshme do të jemi”, deklaroi Gjukanoviq. Ai theksoi se në 12 vitet e fundit, që nga rivendosja e pavarësisë, Mali i Zi ka pasur një vizion shumë të qartë dhe kapacitet të mjaftueshëm për ta realizuar atë.

Mali i Zi, siç theksoi ai, bëri hapin e parë, arriti qëllimin që ja vendosi vetes dhe sot nuk ka më dilemë që shteti po përpiqet pa rezerva për sistemin evropian të vlerave, pohoi Gjukanoviq.

“Kjo nuk varet vetëm nga ne, por edhe nga rrugët tona në këtë rrugë , në Bashkimin Evropian. Ne jemi të vetëdijshëm se sot ka një konfuzion të konsiderueshëm në politikën evropiane, veçanërisht kur bëhet fjalë për vazhdimin e politikës së zgjerimit”, tha presidenti malazez.

SHARE