NË TRE DITË, U INFEKTUAN 204 NXËNËS DHE 50 MËSIMDHËNËS

Në tre ditët e para të vitit të ri shkollor, nga 1 deri më 3 shtator, infeksioni u konfirmua në 204 nxënës dhe 50 mësues dhe profesorë në shkollat ​​fillore dhe të mesme, sipas faqes dhe arsimit të Covid-19, shkruan Dan. Situata është veçanërisht alarmante në shkollat ​​fillore, ku janë regjistruar 132 nxënës të infektuar, ndërsa 72 janë sëmurë në shkollat ​​e mesme. Numri më i madh i të infektuarve (mësues) në shkollat ​​fillore është 39, dhe 11 në shkollat ​​e mesme. Të dhënat për numrin e të infektuarve në institucionet arsimore tregojnë se virusi është më pak i përhapur në kopshtet e fëmijëve, ku u sëmurën 22 edukatorë dhe pesë fëmijë. Sidoqoftë, drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Igor Galliq, thotë se situata nuk është alarmante.  Ai tregon se rritja e numrit të fëmijëve të infektuar nuk mund të parashikohet, por se ai do të monitorojë situatën nga dita në ditë.

SHARE