KRIVOKAPIQ NË LONDËR: DETYRA E QEVERISË, MALI I ZI I ZHVILLUAR EKONOMIKISHT

Kryeministri i Malit të Zi Zdravko Krivokapiq po qendron në një vizitë bilaterale në Mbretërinë e Bashkuar, ku ai u takua sot me Presidenten e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim, Odil Reno-Baso dhe bashkëpunëtorët e saj. Qeveria e Malit të Zi ka për detyrë ta bëjë vendin të ndryshëm dhe të zhvilluar ekonomikisht, tha Kryeministri Krivokapiq gjatë takimit. Kryeministri vuri në dukje se Qeveria, megjithëse ishte e ngarkuar nga marrëdhëniet e komplikuara politike, pasojat ekonomike të shkaktuara nga koronavirusi dhe financat e paqëndrueshme publike, arriti të korrigjojë situatën epidemiologjike të shkaktuar nga koronavirusi sa më shumë që të jetë e mundur, por edhe për të ndihmuar qytetarët dhe ekonominë të mbajnë barra e shëndetit dhe kriza ekonomike. “Rezultatet e punës së Qeverisë deri më tani, në vetëm 200 ditë punë, na japin të drejtën të besojmë se ne mund ta pranojmë standardin e vendeve më të zhvilluara në Evropë shumë më shpejt. Ka arsye për optimizëm,” tha Krivokapiq. Gjatë ditës së parë të vizitës së tij të punës në Mbretërinë e Bashkuar, Krivokapiq u takua me Ministrin e Shtetit për Emigracionin dhe Kufijtë e Ardhshëm të Ministrisë së Brendshme, Kevin Foster.

SHARE