SINJAL WI-FI NË TË GJITHA SHKOLLAT NË MAL TË ZI

Ministri i Arsimit, Damir Shehoviq, njoftoi futjen e sinjaleve Wi-Fi në të gjitha shkollat ​​në MZ. Siç tha ai në emisionin “Zumiranje” në RTMZ, pajisjet kompjuterike do të modernizohen në të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme në Mal të Zi.

“Në muajt e ardhshëm, ne do t’i pajisim të gjitha klasat, në të gjitha shkollat, me një sinjal cilësor wireless. Ne po e sjellim procedurën e tenderit në përfundim,” tha ministri.

Ai theksoi se, falë komunikimit me Bankën Evropiane të Investimeve, ata veçuan rreth pesë milion në mënyrë që të rinovojnë pajisjet kompjuterike në të gjitha shkollat ​​fillore dhe të mesme në Mal të Zi.

Ministri gjithashtu theksoi se prindërit e fëmijëve, të cilët filluan të shkojnë në kopsht, mund të jenë të qetë, sepse respektohen të gjitha rekomandimet epidemiologjike.

Duke komentuar risinë nga viti i ardhshëm shkollor, futjen e librave shkollorë dixhitalë, Ministri thotë se ato nuk do të jenë zëvendësues për ato të zakonshmit, por do të jenë të lidhura ngushtë.

SHARE