KOVAÇEVIQ DHE MUGOSHA KANDIDATË PËR PROKUROR TË LARTË TË SHTETIT

Aleksandar Kovaçeviq dhe Suzana Mugosha janë kandidatë për Prokurorin e Lartë të Shtetit të Malit të Zi.

Ata u dëgjuan dje në seancën e Komisionit për Sistemin Politik, Gjyqësor dhe Administratë, i cili raportin për këtë e dërgoi në Kuvendin e Malit të Zi. “Gjatë diskutimit konstruktiv, Kovaçeviq dhe Mugosha shkurtimisht prezantuan të dhënat e tyre biografike, si dhe motivet e tyre për aplikimin në ftesë publike”, thuhet në deklaratën e seancës së Bordit. Thuhet se Vlladimir Deleviq ka njoftuar Bordin për tërheqjen e kandidaturës së tij për zgjedhjen e PLSH. Ushtruese e detyrës së PLSH-së që nga shkurti i këtij viti, në bazë të vendimit të Këshillit Prokurorial është Maja Jovanoviq. Në mënyrë që të zgjidhet Prokurori i Lartë i Shtetit, kërkohet mbështetja e dy të tretave të deputetëve.

SHARE