TRAFIKU AJROR: NË MAL TË ZI, NUMRI I PASAGJERËVE ËSHTË NË RËNIE, NË SHQIPËRI KA NJË RRITJE PREJ 116 PËR QIND

Kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, publikoi të dhënat e Këshillit Ndërkombëtar të Aeroportit, sipas të cilave numri i pasagjerëve në Mal të Zi gjatë korrikut ishte 14,2 për qind më i ulët se në të njëjtën periudhë të 2019-ës.

Sipas këtyre të dhënave, Shqipëria ka një rritje të pasagjerëve prej 116 për qind dhe është në vendin e parë në tabelë.

“Lajm fantastik. Tabela e korrikut e Këshillit Ndërkombëtar të Aeroportit tregon se kur bëhet fjalë për ecurinë e vendit në trafikun e pasagjerëve krahasuar me vitin 2019, Shqipëria është sërish në vendin e parë me një rritje të pabesueshme prej 116 për qind! Faleminderit të gjithëve që e bënë të mundur këtë. Të vazhdojmë të ngjitemi në lartësi të reja!”, shkruan Rama.

Sipas këtyre të dhënave, numri i udhëtarëve është rritur për 24 për qind në Serbi, 15.7 për qind në Kroaci dhe 41.5 për qind në Kosovë.

Në Slloveni, ndër të tjera, është shënuar një rënie prej 27,4 për qind, në Finlandë 31 për qind dhe në Gjermani 19,2 për qind.

SHARE