SIPAS PROJEKTIT DUHEJ TË BËHESHIN TROTUARE DHE SHTIGJE NË BULEVARDIN NË TUZ-PODGORICË

Faza e parë e bulevardit drejt Tuzit duhej të përfundohej në tërësi, me të gjitha trotuaret dhe shtigjet e biçikletave, sepse kështu ishte parashikuar në projekt, tha pronari i kompanisë së Inxhinierisë së Ndërtimit që punoi në projektin rrugor, Aleksandar Lakoviq.

Kryebashkiaku i Podgoricës, Ivan Vukoviq, njoftoi se shtigjet e këmbësorëve dhe biçikletave nuk janë ndërtuar sepse shpronësimi me plantacionet nuk është përfunduar ende.

“Është përfunduar projekti për fazën e dytë nga Tregu i Blegtorisë deri në rrethrrotullim, dhe në dy muaj do të jetë gati, faza e tretë nga ura e Cemit deri në qendër të Tuzit. Për fazën e tretë, profili i rrugës është ngushtuar paksa, dhe dizajni i urës do të jetë një projekt i veçantë dhe pritet tenderi. Aty, katër korsi trafiku bashkohen në dy gushti dhe kalojnë nëpër Dheun e Zi,” deklaron Lakoviq.

Profili i rrugës është i njëjtë deri në hyrje të Tuzit, dhe prej andej ka një rrugë ngushtimi dhe rrugë e njëanshme përmes Tuzit.

“Rrethrrotullimi tashmë është parashikuar, por ata kanë një problem me marrëdhëniet pronësore. Shteti duhet të punojë për këtë sepse dikush nuk mund të pengojë projektin shtetëror për shkak të interesave personale. Ky rrethrrotullim ka një rëndësi të madhe për Tuzin, dhe bllokohet nga ndërtesa përmes së cilës është shtylla. Nëse dikush ka ndërtuar një objekti, nuk ka rëndësi se për sa vite qëndron aty, procedura dihet. Kështu arrihet në pikën që asnjë projekt nuk mund të realizohet bukur dhe disa kompromise bëhen për shkak të interesave të vogla të individëve,” deklaron Lakoviq.

SHARE