TESTE TË SHPEJTA FALAS PËR TË GJITHË PËRFAQËSUESIT E MEDIAVE

Ministria e Shëndetësisë e Malit të Zi do të sigurojë teste të shpejta të antigjenit falas për të gjithë përfaqësuesit e mediave që raportojnë nga tubimet për prezencën e të cilave kërkohet Certifikata Kombëtare Dixhitale Covid, dhe të cilët, edhe pse i përkasin grupit prioritar për imunizim, nuk e kanë përdorur këtë mundësi deri më tani, tha ministrja e Shëndetësisë Jelena Boroviniq Bojoviq. Siç vuri në dukje ajo, mediat në Mal të Zi, pavarësisht dallimeve, pa përjashtim, deri më tani kanë treguar dhe vërtetuar se janë aleatë absolutë të mjekësisë, për të cilat Ministria e Shëndetësisë është mirënjohëse për kontributin e tyre në procesin e imunizimit kundër koronavirusit. “Testet falas të antigjenit të shpejtë në Podgoricë do të bëhen në Institutin e Shëndetit Publik, dhe në qytete të tjera testimi do të bëhet në shërbimet higjienike dhe epidemiologjike lokale,” tha ajo. Ajo theksoi se është e nevojshme të shpallet testimi nga adresa zyrtare e-mail e mediave në të cilat punojnë punonjësit.

SHARE