​Buzëqeshja mund të rrisë lumturinë tuaj

Një buzëqeshje mund të përmirësojë disponimin tuaj, edhe kur nuk ndiheni aq të gëzuar.

Studiuesit përzgjodhën 3,878 pjesëmarrës nga 19 vende dhe i ndanë në tre grupe studimi. Grupi i parë mbajti një stilolaps midis dhëmbëve pa lënë buzët e tyre ta preknin atë, duke nxitur muskujt e fytyrës që përdorim për të buzëqeshur.

Grupi i dytë pasqyroi shprehjet e fytyrës së aktorëve të buzëqeshur dhe grupit të tretë iu tha të lëviznin cepat e buzëve drejt veshëve dhe të ngrinin faqet për të imituar një buzëqeshje. Më pas, të gjitha grupet vlerësuan nivelin e tyre të lumturisë dhe rezultati ishte një nxitje e vogël, por domethënëse, në emocione pozitive pas një buzëqeshjeje me qëllim. Kjo punë sugjeron se lumturia mund të lidhet me ndryshime të thjeshta fiziologjike.closevolume_off

Zgjatja e një buzëqeshjeje mund t’i bëjë njerëzit të ndihen të lumtur dhe vetulla e rrudhur mund t’i bëjë njerëzit të ndihen të zemëruar; Kështu, përvoja e ndërgjegjshme e emocioneve duhet të bazohet të paktën pjesërisht në ndjesitë trupore.

SHARE