KUVENDI NUK ZGJODHI GJYQTARËT E GJYKATËS KUSHTETUESE

Deputetët e Kuvendit të Malit të Zi nuk zgjodhën gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese. Për zgjedhjen e Snezhana Armenkos për gjyqtare të Gjykatës Kushtetuese votuan 45 deputetë, 2 ishin kundër, që do të thotë se ajo nuk u zgjodh në atë post. Për Ilija Vukçeviqin votuan 42 deputetë, Jadranka Novakoviqin 42 deputetë dhe Jelena Ruzhiçiq po aq. Kështu, gjyqtarët e Gjykatës Kushtetuese nuk u zgjodhën. Kryetarja e Parlamentit të Malit të Zi, Danijela Gjuroviq, tha se rezultati i votimit tregon se asnjë kandidat për gjyqtar nuk ka marrë mbështetjen e shumicës së cilësuar dhe se Komisioni Kushtetues duhet të përsërisë të gjithë procedurën e aplikimit dhe përzgjedhjes së kandidatëve. Ajo tha se e mirëpret iniciativën për arritjen e kompromisit, por duhet pasur parasysh se tashmë janë mbajtur një sërë takimesh dhe nuk është arritur asnjë kompromis. Gjuroviq tha se Bordi do të përsërisë procedurën për zgjedhjen e gjyqtarëve të Gjykatës Kushtetuese. PDS, SD dhe një pjesë e deputetëve të PSD-së nuk marrin pjesë në seancë. Para diskutimit për gjyqtarët, Kuvendi me shumicë votash miratoi Ligjin për regjistrimin e popullsisë. Propozimi për ligjin për ndalimin e organizatave nacionaliste fashiste, neofashiste dhe ushtarake dhe përdorimin e simboleve të tyre nuk u pranua në parim. 8 deputetë votuan pro, 22 kundër, ndërsa 15 prej tyre abstenuan. Në parim me 45 vota u pranua Propozimi për Ligjin për Tatimin mbi vlerën e shtuar. Deputetët do të votojnë edhe ndryshimet në Ligjin për Presidentin.

SHARE