MUGOSHA: FRIKË NGA NJË “BLLOKIM” I RI

Drejtori i Institutit të Shëndetit Publik, Boban Mugosha, u bëri thirrje politikanëve, udhëheqësve fetarë, personaliteteve të shquara kulturore, arsimore, sportive dhe personave të tjerë që të ndikojnë tek qytetarët që të respektojnë masat, sepse situata epidemiologjike në Mal të Zi është shumë serioze dhe dramatike. Në një deklaratë për Qëndren PR, ai tha se, ditët e fundit, rezultatet, domethënë, analizat që u bënë në Institutin e Shëndetit Publik, tregojnë se gati 30 përqind e atyre të testuar ishin pozitivë më koronavirus. “Nuk është e papritur dhe qytetarët e dinë shumë mirë se si ishte gjendja në 20 ditët e fundit, sa u respektuan rregullat. Tani gjithçka që po tregohet “, tha Mugosha. Ai shpreson, që arsyeja pse qytetarët u mblodhën dhe nuk i respektuan rregullat kanë kaluar. Ai vuri në dukje se veprimet duhet të ndërmerren dhe se ka frikë se do të ketë një “bllokim” të ri, veçanërisht në qytete ku treguesit e transmetimit të virusit në mjedisin lokal janë jashtëzakonisht të lartë. Ai theksoi se respektimi i rreptë i masave për 15 deri në 20 ditë mund të çojë në kontroll të plotë mbi epideminë në Malin e Zi. “Në fakt, për ta sjellë atë në pikën që të kemi vetëm disa raste,” tha Mugosha. Ai përsëriti që qytetarët duhet të mbajnë maska, të mbajnë distancën fizike dhe shoqërore, të kujdesen për higjienën e duarve dhe hapësirës dhe se të gjithë ata që janë të ngarkuar me mundësimin e masave për t’u respektuar duhet ta bëjnë këtë.

SHARE