DEPUTETËT JANË DAKORD PËR ULJEN E TVSH-së PËR PRODUKTET HIGJIENIKE, POR JO PËR PËRDORIMIN E KANABISIT

Deputetët debatuan dje për ndryshimet në ligjin e kujdesit shëndetësor. Ata janë dakord që TVSH-ja duhet të ulet për disa produkte higjienike, por jo për përdorimin e kanabisit për qëllime mjekësore. Ndryshimet në ligjin për kujdesin shëndetësor, të cilat parashikojnë legalizimin e marijuanës për qëllime mjekësore, interpretohen ndryshe nga deputetët. “Është vërtetuar se kanabisi dhe preparatet e kanabisit ndihmojnë në terapinë e dhimbjes, ndihmojnë pacientët onkologjikë në zbutjen e efekteve të kimioterapisë, lehtësimin e dhimbjeve në sklerozë të shumëfishtë, ndihmojnë në trajtimin e epilepsisë”, tha presidenti dhe deputeti i Partisë Liberale Andrija Popoviq. “Nuk ka asnjë provë mjekësore që çdo gjë që lidhet me kanabisin shëron ndonjë gjë,” tha Vladimir Dobriçanin, deputet i Partisë Liberale. Deputetët nuk e kontestojnë se projektligji udhëhiqet nga një qëllim human, por thonë se hap pikëpyetje të shumta dhe mundësi për abuzime. “Ne nuk jemi kundër kësaj zgjidhjeje, por duhet të presim një kohë të caktuar për të bërë një analizë të aplikimit dhe shpërndarjes, mënyrave të marrjes së këtij bari, importit etj”, tha deputetja e Partisë Popullore Socialiste e Malit të Zi, Millosava Paunoviq. Ndryshe nga e para, më shumë mbështetje mori pika e dytë e rendit të ditës, e cila kishte të bënte me uljen e TVSH-së për produktet menstruale dhe pelenat për bebe nga 21% në 7%. Deputetët do të shprehin mendimin e tyre për të dy propozimet më vonë.

SHARE