NIMANBEGU: NË DHJETË DITËT E ARDHSHME, VENDIMI PËR KOALICIONIN E SHQIPTARËVE

Genci Nimanbegu nga Forca theksoi se bisedimet po zhvillohen në parti, por edhe me përfaqësuesit politikë shqiptarë, dhe pritet që mënyra e tyre e daljes në zgjedhje të përcaktohet në dhjetë ditët e ardhshme.

Me koalicionin e Partisë Demokratike dhe Unionit Demokratik të Shqiptarëve, përfundimisht ka pushuar së ekzistuari koalicioni i mëparshëm “Shqiptarët e Vendosur”  – Forca – UDSH – ASH, i cili ka arritur një sërë suksesesh në arritjen e qëllimeve politike, tha Nimanbegu.

Ai shtoi se Forca “tregoi se ka kapacitete koalicioni që kanë rezultuar në fushata dhe rezultate të suksesshme politike, por gjithashtu edhe përgjegjësi të mjaftueshme kombëtare dhe solidaritet me partitë kombëtare”. Ai gjithashtu tha se partia e tij “pranon me kënaqësi ftesën e fundit të Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Mal të Zi që të gjitha partitë shqiptare të shkojnë në zgjedhje së bashku”.

“Ne e kuptojmë ftesën e Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve si një thirrje të përgjegjshme të Kryetarit të Këshillit dhe e pranojmë me kënaqësi,” tha Nimanbegu për gazetën “Pobjeda”.

Sipas tij, “është një gabim i madh nëse mos bashkëpunimi midis partive politike shqiptare në të kaluarën i atribuohet vetëm armiqësive personale të liderëve politikë”.

“Forca, e cila ka qenë entiteti kryesor dhe më i fortë shqiptar për një dekadë, ka treguar qartë se bashkëpunimi midis partive shqiptare është i domosdoshëm nëse pozicioni i shqiptarëve, të cilët janë një popull autokton në Mal të Zi, do të përmirësohet. Sigurisht, iniciativat e mia nga viti 2018 dhe 2019, në të cilat morën pjesë të gjitha subjektet politike, përveç Partisë Demokratike, kontribuan që partitë shqiptare të bashkohen dhe të formojnë koalicione. Shpresoj që refuzimi i tyre i iniciativës për të folur në Parlamentin e Malit të Zi në atë kohë ishte rezultat i parimeve, dhe jo i disa qëndrimeve të tjera,” tha Nimanbegu.

Partia Demokratike dhe Unioni Demokratik i Shqiptarëve nënshkruan një marrëveshje më 4 korrik mbi pjesëmarrjen e përbashkët në zgjedhjet parlamentare të 30 gushtit. Kryetarët e PD dhe UDSH, Fatmir Gjeka dhe Mehmet Zenka, u bënë thirrje të gjitha partive dhe individëve shqiptarë që dëshirojnë të bashkohen në koalicionin e tyre.

Ata thanë që të gjitha partitë shqiptare duhet të garojnë në zgjedhje së bashku, në mënyrë që të arrijnë një përfaqësim më të madh në Kuvend.

SHARE