MARKOVIQ: NATO-ja SIGURON SIGURINË E MALIT TË ZI

Aleanca me 29 vende të NATO-s ka siguruar sigurinë e Malit të Zi, dhe përveç sigurisë, qytetarët tanë tashmë ndiejnë përfitimet e investimeve të huaja dhe rritjen e turizmit dhe ekonomisë, tha Kryeministri i Malit të Zi, Dushko Markoviq.

“Mali i Zi, nga ana tjetër, ka treguar se është një aleat përgjegjës që vlerëson përfitimet e Aleancës, kontribuon në qëllime të përbashkëta dhe me të drejtë mban epitetin e një anëtari të besueshëm”, tha Markoviq me rastin e tre viteve të anëtarësimit në NATO.

Ai vlerësoi se në të ardhmen mund të llogaritet në Mal të Zi.

“Prandaj, ne po hyjmë në vitin e katërt të anëtarësimit si një shtet që mund të llogaritet në ruajtjen e paqes dhe demokracisë, si vlera themelore të sotme,” thekson Markoviq.

SHARE