NGA 10 SHKURTI, DO TË FILLOJNË KONTROLLET NËSE ËSHTË RESPEKTUAR PAGESA E PAGËS MINIMALE PREJ 450 EURO

U.d. Drejtoresha e Drejtorisë për Çështje të Inspektimit, Ana Vujosheviq tha se pas datës 10 shkurt do të fillojnë kontrollet nëse është respektuar pagesa e pagës minimale prej 450 euro përmes llogarisë rrjedhëse. “Inspektimi ka kryer kontrolle të caktuara parandaluese. Në subjekte të caktuara ku u paralajmërua se nuk do të respektojnë programin Evropa Tani, është reaguar. Pas ndërhyrjes ka pasur një kontratë pune dhe një ndryshim të pagës minimale prej 450 euro siç e parashikon programi dhe punëdhënësit që kanë dashur t’u shkruajnë punë me kohë të pjesshme, e kanë ndryshuar atë në kohë të plotë”, tha Vujosheviq. Në periudhën në vijim do të monitorojë pagesën e pagave. “Pas datës 10 shkurt do të kontrollojmë nëse është respektuar pagesa e pagës minimale prej 450 euro përmes llogarisë rrjedhëse për punonjësit dhe në përputhje me rrethanat do të përcaktojmë masat”, tha ajo. Serveri i postës elektronike të qeverisë dje është sulmuar, por kjo nuk ka ndikuar tani në pagesën e pagave në kuadër të programit Evropa Tani, sepse sistemi i pagesave SAP i Ministrisë së Financave ka funksionuar pa të meta, tha sekretari shtetëror Janko Odoviq. Ai ka theksuar se pagesa e pagave ka shkaktuar një numër të madh komentesh pozitive. Deri më tani, rreth 22,000 persona kanë marrë rrogë në kuadër të programit Evropa Tani. “Reagimet janë siç i prisnim. Dje ishte vërtet një ditë mesazhesh shumë të mira nga qytetarët që falënderojnë dhe thonë se çfarë do të mund të blejnë. Shumë nga ata thanë se kjo do t’u mjaftonte për të shlyer detyrimet e tyre të kredisë. Kishte gjithashtu gjyqtarë që na thanë se kjo ishte rritja e parë e madhe e pagave të tyre në 30 vjet,” tha Odoviq. Ai tha se programi Evropa Tani po e redukton shumë barrën tatimore, gjë që e bën Malin e Zi shumë më konkurrues për punëdhënësit e rinj.

SHARE