REAGIM NDAJ DEKLARATËS SË PDS-së / GJELOSHAJ NUK KËRKOI FUNKSION TË RI

Kryetari i Komunës së Tuzit dhe Alternativës Shqiptare, Nik Gjeloshaj, kurrë nuk kërkoi ndonjë post të ri për veten e tij, ai u zgjodh deputet dhe dha dorëheqjen, sepse ai i kushtoi një pjesë të mirë të jetës së tij themelimit të Komunës së Tuzit, thuhet në reagimin e Alternativës Shqiptare. Më herët, anëtari i PDS-së në Tuz Radovan Nikçeviq i bëri thirrje kryetarit të komunës së Tuzit, Nik Gjeloshaj që të njohë debaklin në negociatat për t’u bashkuar me qeverinë e re. Nikçeviq thekson se opinioni nuk meriton të mashtrohet, por, siç shton ai, do të ishte njerëzore dhe profesionale që të dy të drejtoheshin dhe të njoftonin detajet e negociatave. “Kryetari Gjeloshaj kurrë nuk thirri Qeverinë e Malit të Zi dhe nuk kritikoi, përkundrazi, ai gjithmonë theksoi publikisht bashkëpunimin e mirë me Qeverinë, veçanërisht me Kryeministrin Dushko Markoviq si dhe me Zëvendës Kryeministrin Millutin Simoviq. Pyetja është pse duhet të shqetësojë kjo dikë?” , thuhet në deklaratën e Alternativës Shqiptare.Ata poashtu theksuan se problemet dhe pengesat që Komuna e Tuzit ka nga Kryeqyteti, nuk kanë asnjë lidhje me politikën ditore dhe qeverinë e re, ato zgjasin për më shumë se një vit. Nga ASH-ja thanë se nuk do të deklarohen më me këtë rast, por siç shtojnë ata, u duhet të shpjegojnë disa baza të politikës. “Nëse do të vendosnim për pjesëmarrjen në qeveri, duke analizuar qëndrimin e Partisë Demokratike Socialiste – Tuz ndaj nesh, qëndrimin tuaj ndaj komunës së Tuzit dhe qëndrimin e Kryeqytetit ndaj komunës sonë, ne tashmë do të ishim pjesë e qeverisë së re pa kushte. Ne nuk e zvogëlojmë qëndrimin tonë ndaj mazhorancës së re në analizën e qëndrimit tonë ndaj jush, por qëndrimin e mazhorancës së re ndaj kërkesave që ne i bëjmë popullit tonë,” përfundon deklarata e Alternativës Shqiptare.

SHARE